Υπάρχει ζωή μετά τα αφεντικά;

 

Εφημερίδα των Συντακτών, 19-20 Σεπτεμβρίου 2015

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Οταν τριτώνει το κακό Τα γραπτά που δημοσιεύονται ακριβώς πριν να κλείσουν οι κάλπες κινδυνεύουν να πάνε αδιάβαστα, επειδή το κοινό ενδιαφέρεται διακαώς για τα αποτελέσματα των εκλογών και μόνο. Για τούτο μετατρέψαμε τη μονοθεματική μας στήλη σε τριφασική, μήπως κι αποσπάσουμε την προσοχή του αναγνώστη.

Yπάρχει ζωή μετά τα αφεντικά;

 

Η μηλιά κάτω απ’ το μήλο

 

Ο μύθος στον οποίο βασίζεται το σημείωμα που ακολουθεί, αφού περιηγήθηκε όλη την ανατολική Μεσόγειο, εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ, ούτως ώστε να διαβάζεται με ικανοποίηση από όλους τους χριστιανούς.

Τα μέλη μιας άγριας φυλής του Λεβάντε, λοιπόν, προκειμένου να γευτούν ένα μήλο, ξερίζωναν αδίστακτα ολόκληρη τη μηλιά. Αλλά μη σου φαίνεται παράδοξη ή εξωφρενική η ως άνω συμπεριφορά των ανέμελων Ασιατών, αναγνώστη. Κατά τον ίδιο τρόπο οι πολύ αριστεροί οπαδοί του κ. Λαφαζάνη ανέτρεψαν την πρώτη κυβέρνηση της μείζονος Αριστεράς εν Ελλάδι, για να απολαύσουν τους χυμούς ενός 3% των ψήφων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της «Εφ.Συν.».

Ομηροι του Ομήρου

 

Αγαπητοί αναγνώστες, ο συντάκτης του παρόντος σημειώματος ψυχικών και μεταφυσικών ερευνών υποκλίνεται στην πλειονότητα των πολιτικών ηγετών της χώρας, στους οποίους αναγνωρίζει βαθιά γνώση του Ομήρου και μεγάλη αναλυτική δεινότητα των επών. Τις ως άνω φιλολογικές αρετές απέδειξε η δυσφορία, ο αποτροπιασμός, η βδελυγμία της πολιτικής ηγεσίας (Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης, Γεννηματά, Λαφαζάνης) αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Για τούτο, κατήγγειλαν τον Αλ. Τσίπρα που τις προκάλεσε ως εριστικό παράγοντα διχασμού, αντιευρωπαϊστή, πρωθυπουργό της καταστροφής, χουντικό τύραννο, εφιάλτη, μιμητή του Παπαδόπουλου.

Και για να δικαιολογηθούν τα ως άνω, θυμίζουμε πως οι εκλογές ως ολέθρια εθνική λοίμωξη καθιερώθηκαν από τον Ομηρο διά της Εωσφορικής Εριδος. Και ως γνωστόν τη διχόνοια της αντιπαθητικής θεότητας συντρέχουν η ιδιοτέλεια του μοναδικού ψηφοφόρου, η νοθεία της ενδιαφερόμενης Αφροδίτης και η ομηρική βία των αντιπάλων παρατάξεων που ακολούθησε.

Εξάλλου ο όγκος που κατέχουν τα έπη στη συλλογική μας συνείδηση αποτρέπει την είσοδο καινοτόμων ιδεών και επαναστατικών αντιλήψεων στο γνωστικό μας πεδίο, όπως π.χ. η κατάργηση των εκλογών.

Και για λόγους αυτοπροστασίας του, ο εν λόγω διαφθορέας (ο γνωστός Ομηρος) διατήρησε σκοτεινή την ταυτότητά του, θολή την καταγωγή του και άγνωστη τη γλώσσα του. Φοβού τους Δαναούς.

Μονοσιτισμός

 

Βετεράνος της δημοσιογραφίας και αρχαίος φίλος, κατά τα νεανικά του χρόνια έτρωγε ένα πιάτο τραχανά το πρωί, επειδή πεινούσε, ένα πιάτο τραχανά το μεσημέρι, επειδή δεν είχαν τίποτ’ άλλο να φάνε, και ένα πιάτο τραχανά το βράδυ, για λόγους ιδεολογικούς.

Εχουμε την εντύπωση ότι σε ανάλογο μονοσιτισμό υποβάλλονται και οι οπαδοί του Περισσού, την ιδεολογική διατροφή των οποίων επιβλέπουν οι εκάστοτε γραμματείς του κόμματος καθ’ όλη τη μεταπολίτευση.

Η ως άνω αγωγή προβλέπει τη μέγιστη λαϊκή συσπείρωση κάτω από τις σημαίες του κόμματος, και εν συνεχεία οργάνωση και πάλη σύμφωνα με τη γραμμή του ΚΚΕ. Αυτά έως ότου κατά την ημέρα της κρίσεως ο κοινωνικός πλούτος, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις της ολιγαρχίας περάσουν από τους κεφαλαιοκράτες στα χέρια του λαού.

Κάποιος έχει γράψει πως οι θεοί είναι οι μόνοι που δεν χρειάζεται να υπάρχουν για να μας καθοδηγούν.