Υπάρχει ζωή μετά τα αφεντικά;

 

 Εφημερίδα των Συντακτών, 25-26 Ιανουαρίου 2014

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Η θεία οικονομία

 

Εάν λάβουμε σοβαρά υπ΄ όψιν όσα δήλωσαν προσφάτως ο Σεραφείμ Πειραιώς και ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος, οι αγαθοί λευίτες έχουν τη βεβαιότητα κατά την οποία οι φόροι στο ελληνικό κράτος καταβάλλονται σήμερα από βραχμάνους το θρήσκευμα, βουδιστές, σούφι, ανιμιστές, κουακέρους, βογόμιλους ή αντβεντιστές της εβδόμης ημέρας, και ουδέποτε από χριστιανούς ορθόδοξους. Για τούτο καταλαμβάνονται από ιερή αγανάκτηση οι άγιοι πατέρες, αναλογιζόμενοι τη σφοδρή πιθανότητα οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ να φορολογήσουν το ποίμνιό τους.

 

Και ενώ ουδείς αμφιβάλλει πως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (εξουθενωτική για τα άλλα θρησκεύματα) ακολουθεί το δόγμα του Σεραφείμ Πειραιώς και των κ. Κοντομηνά, Τσοχατζόπουλου και Λιάπη εάν οιαδήποτε κυβέρνηση της Αριστεράς εισπράξει φόρους από τους ομόδοξους του κ. Ανθίμου (από ποιους άλλους;) οι αγνοί και άμωμοι ιεροφάντες θα αφορίσουν τον κ. Τσίπρα και άλλους άθεους ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου.

 

Αναμενόμενη συμπεριφορά. Οπως οι μωαμεθανοί στρέφονται προς τη Μέκκα προκειμένου να προσευχηθούν, οι μητροπολίτες συνάδελφοι του Σεραφείμ στρέφονται εναντίον της λογικής.

 

Αγαπητοί αναγνώστες, σύμφωνα με το Χόλιγουντ, στα καταδρομικά των Ηνωμένων Πολιτειών εν ώρα συναγερμού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν οι ναύτες καταλάβουν θέσεις μάχης επί του καταστρώματος, χάιδευαν τα προκλητικά οπίσθια κινηματογραφικής σεξοβόμβας όπως η Τζέιν Μάνσφιλντ ή η Ντιάνα Ντορς. Το αυτό συμβαίνει και με τους ορθόδοξους δεσπότες. Πριν ανέλθουν στα τηλεοπτικά πλατό για να καταπολεμήσουν τον κοινό νου, θωπεύουν με πατρική στοργή την ελληνική χριστιανική δεξιά και τα κυβερνητικά της όργανα.

 

Και επειδή μετά τις αιματηρές δογματικές συρράξεις οι χριστιανοί κατέστησαν ανίκανοι να αντισταθούν στους εχθρούς τους, εξαντλούν το εκδικητικό τους μένος εις βάρος των αθώων και ανυπεράσπιστων πολιτών και ιδίως εναντίον αυτών που αμφισβητούν την αγιότητα των επισκόπων.

 

Ο αποκεφαλισμός του Προδρόμου, εξάλλου, η σφαγή των Νηπίων, η Σταύρωση του Κυρίου και τα μαρτύρια των αγίων Φανουρίου, Αικατερίνης και Βαρβάρας καταγράφονται στο βιβλίο εσόδων-εξόδων της Εκκλησίας για να απολαμβάνουν ισόβια φοροαπαλλαγή οι μητροπολίτες Σεραφείμ και Ανθιμος ως και οι όμοιοί τους. Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό καλύπτεται από μισθοσυντήρητους και ανέργους.

 

Και μη νομίσεις αγαπητέ αναγνώστη πως αυτή η μοχθηρή συμπεριφορά υπαγορεύεται από τα ταπεινά απάνθρωπα ένστικτα των συνοδικών. Τα σαρκοβόρα κατασπαράσσουν τα θύματά τους επειδή υπακούουν τυφλά στους νόμους της φύσεως και όχι για να ικανοποιήσουν κάποιο άσβεστο μίσος εναντίον των άκακων χορτοφάγων.

 

Και ενώ οι καλοί χριστιανοί ελπίζουν να μεταβούν κάποτε εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, όσον αφορά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου οι ασφοδελοί λειμώνες είναι «εδώ και τώρα» όπου δεν υπάρχει λύπη, πόνος ούτε στεναγμός, ούτε ισολογισμός, ούτε κλειδάριθμος και φορολογικές δηλώσεις πόθεν έσχες ή ταμειακές μηχανές. Και συμβαίνει αυτό επειδή η ορθοδοξία -οικονομικός οργανισμός, ασύλληπτα ισχυρότερος όλων όσοι δραστηριοποιούνται εν Ελλάδι- εδράζεται πέραν των γεωγραφικών συντεταγμένων και επέκεινα του παγκόσμιου χάρτη, στη χώρα των βυζαντινών αυτοκρατόρων συγκεκριμένα, υπό τη σημαία του δικέφαλου αετού και υπό την προστασία της «Υπερμάχω». Ως εκ τούτου η Ιερά Σύνοδος αν και συζητείται η δυνατότητα να φορολογηθούν οι επιχειρήσεις συμφερόντων της (ναοί, μοναστήρια, καθιδρύματα αλλά και μετοχές ή καταθέσεις) δεν σχεδιάζει να μεταφέρει τη δραστηριότητά της στα νησιά Καϊμάν στη Λιβερία ή στην Τορτούγκα όπως συνηθίζουν οι μεγιστάνες του πλούτου.

 

Και όπως η διεθνής του κεφαλαίου, για να αποκτήσει τη στοιχειώδη αποδοχή των πολιτών διανέμει από τα μαύρα της χρήματα δωρεές και χορηγίες, η Εκκλησία επιδίδεται στις προφητείες, στα θαύματα, στην άφεση αμαρτιών και στην παροχή αιωνίου ζωής.

 

Και μια τελευταία παρατήρηση: Γνωρίζουμε πως ο κ. Δένδιας (κατ΄ εντολήν των Αμερικανών) επικήρυξε τον Χριστ. Ξηρό και τους άλλους αλλά αγνοούμε τι ποσόν θα παρακρατηθεί ως φόρος από τη γενναία αμοιβή του πληροφοριοδότη. Και τούτο επειδή στο κράτος αυτό οι ακαδημαϊκοί, οι ιεράρχες και οι καταδότες ουδέποτε φορολογούνται.