Υπάρχει ζωή μετά τα αφεντικά;

 

 Εφημερίδα των Συντακτών, 18-19 Ιανουαρίου 2014

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Οι νόμοι παρά φύσιν

 

Φαύλοι, ανώμαλοι ή διεστραμμένοι χαρακτήρες συνθέτουν το στενό οικογενειακό πεδίο του άξιου πρωθυπουργού ή τον ευρύτερο κοινωνικό του ορίζοντα. Και καταλήξαμε στο ως άνω συμπέρασμα επειδή ο κ. Σαμαράς -κατά δήλωσίν του- αγωνίζεται να μεταβάλει την Ελλάδα σε «φυσιολογική χώρα». Και εμείς γνωρίζουμε πως υπάρχουν παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, ανήθικα πρόσωπα, αντικοινωνικά στοιχεία ή απολίτιστα άτομα, αλλά αλλόκοτους και μη φυσιολογικούς οργανισμούς δεν έχουμε συναντήσει, αφού περιορίζονται στις ιστορίες λυκανθρώπων, βρικολάκων, καλικαντζάρων ή στα μουσεία τεράτων που ουδέποτε έχουμε επισκεφθεί. Το αφύσικο λοιπόν στοιχειώνει μόνο τα πρωθυπουργικά οράματα; Η κατάσταση εμφανίζεται περισσότερη σύνθετη και αποκαλυπτική.

 

Αγαπητοί αναγνώστες, το 1686 ο Ισαάκ Νεύτων με τη θεωρία της βαρύτητας, την ουράνια αρμονία και τα τραύματα του μήλου επί της κεφαλής του προβληματίζεται με τη δράση και την αντίδραση, χρησιμοποιώντας σκυλιά ως πειραματόζωα ελλείψει Ελλήνων. Τον δαγκώνει ένα μπόξερ και θέλοντας να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα των ερευνών του, αντιδρώντας το δαγκώνει κι αυτός. Κατά συνέπεια: «Ησθένησε σοβαρώς, φήμαι δε ανακριβείς εις το εξωτερικόν έφερον αυτόν ως απολέσαντα το λογικόν του».

 

Αυτόν τον 3ο νόμο της δράσης και αντίδρασης ανέφερε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής. Ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης συγχέοντας τη μηχανική με την πολιτική, τους ψηφοφόρους με τα σκυλιά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τη λύσσα.

 

Αν και ορισμένοι πιστεύουν πως η φιλοσοφία συνοψίζεται στη φράση «Δεν δίνω δεκάρα», η «φιλοσοφική σχολή» που μας κυβερνά (Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας) εφαρμόζει την ουράνια μηχανική του Νεύτωνος, λογική εξέλιξη της φυσιοκρατίας του Λευκίππου. Κατ” αυτήν ο πνευματικός κόσμος και οι ηθικές αξίες είναι αποδεκτοί εφ” όσον δεν καταστέλλουν τις φυσικές παρορμήσεις του ανθρώπου.

 

Εξ αυτού συνάγονται δύο τινά: Οι δέσμιοι ενός παρωχημένου συστήματος αξιών εάν αναλάβουν διαχειριστές δημοσίου χρήματος θα το διαθέσουν υπέρ της κοινής ωφελείας· αντιθέτως οι οπαδοί του «φυσιολογικού κράτους» και του κ. Σαμαρά θα εκμεταλλευτούν την περίσταση για να καταλάβουν περίοπτες θέσεις στη Λίστα Λαγκάρντ.

 

Και όμως!.. παρά τη φυσιοκρατία του κ. Φιλιππίδη, τον πραγματισμό των κ. Κοντομηνά, Λιάπη και Κάντα και παρά τον ρεαλισμό του κ. Τσοχατζόπουλου, η χώρα δεν παρουσιάζει όψη φυσιολογικού κράτους. Αν και οι νόμοι των μαθηματικών, της φυσικής ή της χημείας φέρ” ειπείν είναι όσοι και οι κόκκοι της θαλάσσιας άμμου, οι εισαγγελείς μη αρκούμενοι σε αυτούς εφαρμόζουν ιδιόμορφο σύστημα νόμων που δεν επιβάλλει η φύση, αλλά ένα κοινοβουλευτικό σώμα των μη φυσιολογικών χωρών.

 

Το γεγονός απειλεί να τινάξει τα θεμέλια του πολιτεύματος στον αέρα. Για τούτο η ιστορική εφημερίδα των Αθηνών «Τα νέα του Ψυχάρη» παρουσίασε τη Δικαιοσύνη κραδαίνουσα εκρηκτικό μηχανισμό τεχνολογίας «Ναρόντναγια Βόλια« ή «Μαύρης Χηρός», όμοιο με τη βόμβα εκείνη με την οποία ο Πολ Νιούμαν καταδιώκει τον Πίτερ Ουστίνοφ, πρίγκηπα της Βαυαρίας και μετέπειτα ηγεμόνα της Ελλάδος, ονόματι «Οθων ο Α’».

 

Και για να ολοκληρωθεί το εθνικό αφήγημα του καλού εκδότη-διευθυντή, η εφημερίδα του την επομένη και στην αυτή θέση εμφανίζει τον Σάββα Ξηρό με ομοιόμορφο εκρηκτικό μηχανισμό ανά χείρας και ελεύθερους συνειρμούς ή εικασίες για τον αναγνώστη.

 

Αλλά πέραν των άνομων εισαγγελέων και ανακριτών και επειδή ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε τα κατασκευαστικά προβλήματα του ευρώ, θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους εφαρμοστές φαναρτζήδες και ηλεκτροσυγκολλητές των κερμάτων αλλά και στους τυπογράφους ή πιεστές των χαρτονομισμάτων.

 

Θα κλείσουμε με μια φράση του κ. πρωθυπουργού: «Η Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχασε κανένας λαός από τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Το έκανε συντονισμένα με τη βοήθεια της Ευρώπης». Δεν πρόκειται για παραδρομή. Είναι δύο αράδες από την αίτηση εγγραφής του κ. Σαμαρά στο «πολύ αριστερό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ».