Υπάρχει ζωή μετά τα αφεντικά;

 

Εφημερίδα των Συντακτών, 22-23 Αυγούστου 2015

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

Η μπουζουριέρα του κ. Παλαβίτσα

 

 

Όπως ακριβώς ο Όμηρος θεωρεί περιττό να περιγράψει το απαράμιλλο κάλλος της Ελένης, οι πολύ αριστεροί της εντός του ΣΥΡΙΖΑ «πλατφόρμας» καταδίκασαν διά της πολυλογίας σε σιγή τάφου εκείνη την επαναστατική λύση, που θα εφάρμοζαν αντί του κατάπτυστου 3ου Μνημονίου.

Και όπως ο αναγνώστης διαβλέπει την άφατη ωραιότητα της διαφιλονικούμενης ηρωίδας, μέσω του θαυμασμού που τρέφουν γι’ αυτήν οι γέροντες της Τροίας, οι νεοέλληνες καλούνται να διαβούν την αόριστη οικονομική διέξοδο, την άγνωστη πύλη προς το εθνικό νόμισμα, το κλειδί της οποίας κατέχει -αυτή και μόνον αυτή- η γερουσία των λαφαζανιστών.

Αν και η εφημερίδα μας καλύπτεται από σελίδες επί σελίδων αντικυβερνητικών κειμένων, η έξοδος εθνικής σωτηρίας της «Iskra» παραμένει μυστική, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δημήτρης Χρήστου στην «Αυγή».

Και ως νυν και αεί μυστήριο δικαιούμεθα να την κατατάξουμε μεταξύ των θείων, όπως η ακριβής φύση του Αγίου Πνεύματος, η Άμωμος Σύλληψη και η ημερομηνία της Δευτέρας Παρουσίας.

Αλλά γιατί τόση μυστικοπάθεια;

Ο συντάκτης της παρούσας στήλης ψυχικών και μεταφυσικών ερευνών γνώρισε λαϊκό αγωνιστή, ο οποίος κατά την πολυετή φυλάκισή του είχε αναλάβει το κομματικό καθήκον να προστατεύει ως μυριόφθαλμος Αργος ένα δέμα αγνώστου περιεχομένου. (Δέεεν... δεν το ’χει γράψει ο Αλεξάνδρου αυτό!).

Και όταν μετά από 12 χρόνια ειρκτής και φύλαξης η περιέργειά του παραβίασε το -αζήτητο- πακέτο ανακάλυψε ότι περιείχε εφημερίδες χρήσιμες για προσάναμμα.

Διαμαρτυρήθηκε για το προσωπικό του «Κιβώτιο» και τον διέγραψαν!

Ως εξ αυτού οι 32 που καταψήφισαν το βρομερό 3ο Μνημόνιο δεν μας κοινοποιούν την απόκρυφη λύση Εθνικής Σωτηρίας, προκειμένου να διατηρήσουν αλώβητη την κομματική τους ταυτότητα.

Αγαπητοί αναγνώστες, στο αυτί των υποχόνδριων της πολιτικής -όπως ο γράφων- ηχούν παράδοξα οι δηλώσεις του κ. Π. Λαφαζάνη, κατά τις οποίες οι πολύ αριστεροί δεν θα θυσιάσουν την ιστορία του κόμματος για χάρη της κυβέρνησης.

>Και εννοήσαμε επιτέλους για ποιους λόγους μετά από έναν αιώνα αιματηρών αγώνων έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα πρώτη φορά: Επειδή ο διαρκής λαφαζανισμός θεωρεί την προσπάθεια του κόμματος για την κατάκτηση της εξουσίας «μπουζουριέρα» και όχι οτιδήποτε άλλο προσδοκούν οι λαϊκές τάξεις.

Ομοίως ο κ. Μ., ο επονομαζόμενος «Σουηδός», πριν τον κατακλυσμό διατηρούσε στον Πειραιά ένα γραφείο ναυτολόγησης. Μια ιδιωτική υπηρεσία, δηλαδή, ευρέσεως εργασίας για ναυτικούς.

Αλλά είναι αμφίβολο εάν μέσω του κ. Μ. έπιασε δουλειά στα καράβια έστω και ένας ναυτεργάτης. Και τούτο επειδή το πραγματικό βιοποριστικό επάγγελμα του «Σουηδού» ήταν το λαθρεμπόριο ρουμπινιών.

Το ναυτολογικό γραφείο τόχε για μπουζουριέρα. Ταξίδευε μια-δυο φορές τον χρόνο στις Κάτω Χώρες ή στη Σκανδιναβία. Επέστρεφε με μια φορητή περιουσία. Ουδέποτε τον συνέλαβαν.

Είναι γνωστό πως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, προκειμένου να καλύψει τα αμφιλεγόμενης νομιμότητας έσοδά του, παριστάνει τον πλανόδιο βιοπαλαιστή, τον τραπεζίτη ή τον εφοπλιστή.

Και ενώ αυτά τα ’χαμε ακούσει, ουδέποτε βλέπαμε την πορεία της Αριστεράς προς την κρατική εξουσία ως «μπουζουριέρα» της κομματικής δράσης.

Αυτή η κατ’ επάγγελμα νόμιμη υποκρισία εξασφαλίζει στους απατεώνες σίτιση παρά τω πρυτανείω και δάφνες λαϊκού ήρωα στον γραφειοκράτη.

Για τούτο εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από τον προαναφερόμενο τέως υπουργό οι Σκουριές, για τούτο αποδόθηκε σε ανθρώπινο λάθος ο φονικός εμπρησμός στα ΕΛ.ΠΕ., και ρέει αφθόνως μέσω του ρωσικού αγωγού η βοήθεια του Ρασπούτιν.

Για τούτο εξάλλου ανετράπη η κυβέρνηση της Αριστεράς από την Iskra, τον Δημητρώφ, τον Ντάνιελ, τον Ποπώφ, τον Τέλμαν και άλλους.