Υπάρχει ζωή μετά τα αφεντικά;

 

 Εφημερίδα των Συντακτών, 27-28 Ιουλίου 2013

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Το φίδι του Ασκληπιού

  

Ο πολυμαθέστατος κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο νέος υπουργός Υγείας, έχει καταστεί διαπρύσιος κήρυκας του δόγματος: «πέθανε, τον δάγκωσε το φίδι του Ασκληπιού». Ακόμα και αν ακολουθεί μια ελαστικότερη φιλοσοφική σχολή υγείας, θα πιστεύει προφανώς πως οι γιατροί και τα νοσοκομεία είναι περιττά και πως για τη θεραπεία των νόσων, όπως έλεγε ο Τζόναθαν Σουίφτ, αρκούν η καλή δίαιτα, η ηρεμία και η ευθυμία. Και όπως ο Διογένης, πρεσβεύει και αυτός ότι οι σκύλοι, οι γάτες και οι ασθένειες μαζεύονται όπου περισσεύουν οι τροφές, τα ποτά και οι ανέσεις. Και αγνοώντας επιδεικτικά την πληροφορία πως ο μεγάλος κυνικός πέθανε όταν από την άγρια πείνα εξαναγκάστηκε να φάει μια χαλασμένη σουπιά, απαλλάσσει (ο υπουργός) τους ασθενείς από τη διατροφή και την περίθαλψη. Και ως υπεύθυνο για την προ αυτού δυσάρεστη κατάσταση καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατόπιν πιέσεων και για το ίδιο έγκλημα κατηγορεί τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποδεικνύοντας πως μια των πλέον επικίνδυνων ασθενειών είναι η διάγνωση.

 

Και οραματιζόμενος ο κ. Γεωργιάδης νοσοκομεία «αστικού τύπου», όπως τα ονομάζει, σχεδιάζει τον αναπροσανατολισμό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Προς τούτο το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» συγχωνεύεται με την Αγία Λαύρα, το Διακοφτό και τα Καλάβρυτα, το «Αττικόν» συγχωνεύεται με το «Παλλάς», το «Ακροπόλ», το «Rex» και το «Sineac», ενώ η «Βούλα» συγχωνεύεται με τη Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα και τη Σαρωνίδα. Θα ενισχυθούν εξάλλου τα «νοσοκομεία κορμού», όπου οι ασθενείς θα εισέρχονται αφού τους αφαιρεθούν τα άκρα και η κεφαλή. Και θα επιδιωχθεί η υψηλή πληρότητα των κλινών, την οποία διασφαλίζουν νοσηλευόμενοι άνω του 1,85-1,90 μ.

 

Με ιδιαίτερο τρόπο, ειδική μέριμνα, θα θεραπεύονται τα νοσήματα των άκρων. Επειδή ο κ. υπουργός, ως είναι φυσικό, υιοθετεί τη θεωρία των άκρων, για τη θλάση της μιας χειρός φέρ” ειπείν θα καλύπτονται με γύψο και οι δύο. Και όταν επιβάλλεται ακρωτηριασμός σε ένα από τα δύο σκέλη, θα αποκόπτονται αμφότερα ως συνυπεύθυνα.

 

Και όσον αφορά τα φάρμακα τα οποία θα παρέχονται από τα νοσοκομεία αστικού τύπου (αλλά και του υπεραστικού και του προαστιακού), προβλέπονται γενόσημα που θα περιέχουν βεβαίως την απαιτούμενη επιστημονικά δραστική ουσία. Αποκλείονται για τούτο οι προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στις περιοχές Αγ. Βαρβάρας Αττικής και Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης (Ρομά ως προς την καταγωγή). Οπως αποδείχτηκε, ήταν αυτοί που πούλησαν στο ελληνικό Δημόσιο το γνωστό ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας-μαϊμού υπό μορφήν γενόσημου. Αν και ουδέποτε παρελήφθη το εν λόγω εμπόρευμα, θα επιβαρύνει το δημόσιο ταμείο με 45 εκατ. ευρώ. Κατόπιν αυτών ο υπουργός Υγείας για την αγορά των γενοσήμων αλλά και ηλεκτρονικών θεραπευτικών μέσων απευθύνεται στην εταιρεία SONAΚ, στον αξιόπιστο ιδιοκτήτη της κ. Θωμά Λιακουνάκο και στον πολύπειρο συνεργάτη του κ. Ηλία Αρκουμανέα. Την εν λόγω προμήθεια θα ελέγξουν 15 γενναιότατοι στρατιωτικοί.

 

Εκτός τούτου η αυθεντικότητα του οποιουδήποτε φαρμάκου και η πατροπαράδοτη δραστική του ουσία, η Μπελαντόνα ή η Βαλεριάνα φέρ” ειπείν, θα βεβαιούται με τα αναγραφόμενα επί της συσκευασίας κάτωθεν του τίτλου που θα έχουν περίπου ως εξής:

 

Μπελαντόνα αγάπη γλυκιά μου

 

λαχταρώ να “ρθεις πάλι κοντά μου

 

από τότε που σ” έχασα λιώνω

 

τ” όνομά σου φωνάζω με πόνο

 

Μπελαντόνα Μπελαντόοονααα…

 

ή

 

Βαλεριάνα, Βαλεριάνα, Βαλεριάνα

 

είσαι ο ήλιος, το φεγγάρι και το φως μου

 

το μονάκριβο στολίδι είσαι του κόσμου

 

Βαλεριάανα Βαλεριάαανααα

 

Αγαπητοί αναγνώστες, σύμφωνα με τους καθηγητές της βυζαντινής ζωγραφικής και τους Αγιους Πατέρες της Ορθοδοξίας, οι ιδιότητες του χριστιανού και του γελοιογράφου είναι ασυμβίβαστες.

 

Εν τούτοις, αν και αποσυνάγωγος, ο συντάκτης του παρόντος πιστεύει στην αρχή: «Βοήθα Παναγιά μας, αλλά κράτα και μια γάτα» εφ” όσον ο γράφων αναλάβει τη γάτα και μόνον. Εισηγούμαι λοιπόν, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών της κινητικότητας, να κρατήσει την υπόσχεσή του ο συντάκτης και οι εκ των αναγνωστών χριστιανοί (λόγω κινητικότητας επαναλαμβάνω) να επικαλεστούν τη βοήθεια της υπερευλογημένης και αρμοδιοτάτης εν Σκιάθω Θεομήτορος Παναγίας της Κουνίστρας.