Υπάρχει ζωή μετά τα αφεντικά;

  Εφημερίδα των Συντακτών, 19-20 Ιανουαρίου 2013

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Oνομάτων επίσκεψις: ο Ντάντη

   

Από τη γελαστή Πύλο ορμώμε¬νος ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς (παιδί φανατικό για γράμματα) στην αυγή της πολυκύμαντης ζωής του ήταν φυσικό να τον προσφωνούν με παρεπώνυμο, κοινώς παρατσούκλι. Και τούτο επειδή στην πόλη του Νέστορος, όπως σε όλη την Ελλάδα, τα χλευαστικά παρονό¬ματα ή παρατσούκλια συνηθίζονται μεταξύ όλων των ηλικιών. Τον Πύλιο εκδότη ενός περιοδικού φέρ’ ειπείν τον αποκαλούν «Λαμπράκη», έναν νεαρό οι καχύποπτοι τον βρίζουν «Ρωχάμη», τον πολύξερο φαφλατά και επιθετικό πολιτικάντη τον λένε «Λοβέρδο» και τον μαυριδερό μουστακαλή «Σαντάμ». Τον κ. Αντ. Σαμαρά τον ονόμαζαν «Ντάντη» επειδή ο νυν πρωθυπουργός για να φωνάξει τον πατέρα του χρη¬σιμοποιούσε αυτήν την αγγλική λέξη, αντί να τον πει «μπαμπά» ή «μπαμπά¬κα». Οι κακεντρεχείς ισχυρίζονται πως η χρήση της αγγλικής προσφώνησης ήταν μια κούφια επίδειξη γλωσσομά¬θειας, ενώ οι γνωρίζοντες βεβαιώνουν πως επρόκειτο για μια πρώιμη μεν αλλά ισχυρή τάση προς τον φιλοσοφι¬κό κοσμοπολιτισμό.
«Κοσμοπολιτισμός εκλήθη η θεω¬ρία (διαβάζουμε) κατά την οποία τα ιδιαίτερα καθήκοντα και δικαιώμα¬τα τα σχετικά προς την πατρίδα είναι μάταιον και άσκοπον να διακρίνονται των γενικών ανθρωπίνων σχέσεων, και καθ’ ην, ο άνθρωπος αισθάνεται ως πατρίδα την οικουμένην ολόκλη¬ρον». Οι κυνικοί φιλόσοφοι υποστη¬ρίζουν απόψεις εναντίον των ιδιαί¬τερων πατρίδων: «Ανδρί σοφώ πάσα γη βατή, ψυχής γαρ αγαθής, πατρίς ο ξύμπας κόσμος». Κι ακόμα: «Ερωτη-θείς (ο Αντισθένης) πόθεν είη, κοσμο¬πολίτης έφη».
Ο κοσμοπολίτης Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, συγγραφέας της «Γης των ανθρώπων» και του «Μι¬κρού πρίγκηπα», έλεγε: «Αυτοί οι γκωλικοί και ο πολύς ο πολύς πατρι¬ωτισμός τους μού δίνουν στα νεύρα». Ομοίως ο Καρλ Κράους στους αφορι¬σμούς του σημειώνει: «Τα αγαθά και το αίμα μας για την πατρίδα!.. Αλλά με τα νεύρα μας τι γίνεται;». Ο κ. Σαμαράς, του οποίου το φιλοσοφικό πιστεύω συνοψίζεται στο απόφθεγμα του Αντισθένους «Αρχή παιδεύσεως ονομάτων επίσκεψις», διατύπωσε το δόγμα «Το όνομα είναι η ψυχή μας». Ανοίγοντας νέους δρόμους για τον κοσμοπολιτισμό χαρακτηρίστηκε από τους κακόπιστους επικίνδυνος σοβι-νιστής. Τουναντίον και πέραν πάσης αμφισβητήσεως, προκάλεσε κυβερ¬νητική κρίση για να διεθνοποιηθούν οι ελληνικές επικοινωνίες μέσω της Intracom του κ. Κόκκαλη. H αυτή ανυ-στερόβουλη φιλοδοξία τον οιστρηλα¬τεί και σήμερα.
Και ενώ το κόμμα της δραχμής και του στείρου απομονωτισμού εύχεται την έξοδο της χώρας από την ευρω¬ζώνη, ο διεθνιστής Σαμαράς (είναι μπασμένος στον Λένιν) οδηγεί την οικονομία προς τις αποκρατικοποιή¬σεις υψηλής πολιτικής ευαισθησίας. Το ΤΑΙΠΕΔ (φορέας αρμόδιος για την πώληση του κράτους) στελεχώνουν αδιάφθορα πρόσωπα, όπως η κ. Ξα¬δέλφη Παπακωνσταντίνου, η οποία διεγράφη και από τη λίστα Λαγκάρ¬ντ και από το ΤΑΙΠΕΔ. Για την αγορά της περιουσίας του Ελληνικού Δημο¬σίου ενδιαφέρονται επιχειρηματίες παγκοσμίου φήμης, όπως ο Λαβρέντι Τσολακίδης ή Λέβα. Αυτός ο ελληνό¬ψυχος κοσμοπολίτης εργαζόταν για τα συμφέροντα του Ασλάν Ρασίντοβιτς Ουσαγιάν ή Ντεντέ που δολοφονήθηκε προχθές με 6 σφαίρες. Ο Λέβα, γνω¬στός με τον τίτλο ο «Αρχων του βαλκα¬νικού σανατορίου», είχε μετατρέψει τη Χαλκιδική σε ασφαλή τόπο διακοπών για υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής μαφίας. Τον Ιούνιο του 2010 βρέθηκε νεκρός στο Ωραιόκαστρο. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλεισε τη δολοφονία.
Παρ’ όλα αυτά ο Ντάντη ή Σαμαράς ή πρωθυπουργός πουλάει το Ελληνικό, το Λαγονήσι, το Καβούρι, τα καβουρά¬κια, τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τη Φραγκοσυριανή, τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο. Ξέρετε, το έγκλημα είναι η μούσα των ιεροκηρύκων και των ηθι¬κολόγων.

   Από τη γελαστή Πύλο ορμώμενος ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς (παιδί φανατικό για γράμματα) στην αυγή της πολυκύμαντης ζωής του ήταν φυσικό να τον προσφωνούν με παρεπώνυμο, κοινώς παρατσούκλι. Και τούτο επειδή στην πόλη του Νέστορος, όπως σε όλη την Ελλάδα, τα χλευαστικά παρονόματα ή παρατσούκλια συνηθίζονται μεταξύ όλων των ηλικιών. Τον Πύλιο εκδότη ενός περιοδικού φέρ’ ειπείν τον αποκαλούν «Λαμπράκη», έναν νεαρό οι καχύποπτοι τον βρίζουν «Ρωχάμη», τον πολύξερο φαφλατά και επιθετικό πολιτικάντη τον λένε «Λοβέρδο» και τον μαυριδερό μουστακαλή «Σαντάμ». Τον κ. Αντ. Σαμαρά τον ονόμαζαν «Ντάντη» επειδή ο νυν πρωθυπουργός για να φωνάξει τον πατέρα του χρη¬σιμοποιούσε αυτήν την αγγλική λέξη, αντί να τον πει «μπαμπά» ή «μπαμπάα». Οι κακεντρεχείς ισχυρίζονται πως η χρήση της αγγλικής προσφώνησης ήταν μια κούφια επίδειξη γλωσσομάθειας, ενώ οι γνωρίζοντες βεβαιώνουν πως επρόκειτο για μια πρώιμη μεν αλλά ισχυρή τάση προς τον φιλοσοφικό κοσμοπολιτισμό.

   «Κοσμοπολιτισμός εκλήθη η θεωρία (διαβάζουμε) κατά την οποία τα ιδιαίτερα καθήκοντα και δικαιώμα¬τα τα σχετικά προς την πατρίδα είναι μάταιον και άσκοπον να διακρίνονται των γενικών ανθρωπίνων σχέσεων, και καθ’ ην, ο άνθρωπος αισθάνεται ως πατρίδα την οικουμένην ολόκληρον». Οι κυνικοί φιλόσοφοι υποστηρίζουν απόψεις εναντίον των ιδιαί¬τερων πατρίδων: «Ανδρί σοφώ πάσα γη βατή, ψυχής γαρ αγαθής, πατρίς ο ξύμπας κόσμος». Κι ακόμα: «Ερωτη-θείς (ο Αντισθένης) πόθεν είη, κοσμοπολίτης έφη».

   Ο κοσμοπολίτης Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, συγγραφέας της «Γης των ανθρώπων» και του «Μικρού πρίγκηπα», έλεγε: «Αυτοί οι γκωλικοί και ο πολύς ο πολύς πατριωτισμός τους μού δίνουν στα νεύρα». Ομοίως ο Καρλ Κράους στους αφορισμούς του σημειώνει: «Τα αγαθά και το αίμα μας για την πατρίδα!.. Αλλά με τα νεύρα μας τι γίνεται;». Ο κ. Σαμαράς, του οποίου το φιλοσοφικό πιστεύω συνοψίζεται στο απόφθεγμα του Αντισθένους «Αρχή παιδεύσεως ονομάτων επίσκεψις», διατύπωσε το δόγμα «Το όνομα είναι η ψυχή μας». Ανοίγοντας νέους δρόμους για τον κοσμοπολιτισμό χαρακτηρίστηκε από τους κακόπιστους επικίνδυνος σοβι-νιστής. Τουναντίον και πέραν πάσης αμφισβητήσεως, προκάλεσε κυβερνητική κρίση για να διεθνοποιηθούν οι ελληνικές επικοινωνίες μέσω της Intracom του κ. Κόκκαλη. H αυτή ανυ-στερόβουλη φιλοδοξία τον οιστρηλατεί και σήμερα.

   Και ενώ το κόμμα της δραχμής και του στείρου απομονωτισμού εύχεται την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ο διεθνιστής Σαμαράς (είναι μπασμένος στον Λένιν) οδηγεί την οικονομία προς τις αποκρατικοποιήσεις υψηλής πολιτικής ευαισθησίας. Το ΤΑΙΠΕΔ (φορέας αρμόδιος για την πώληση του κράτους) στελεχώνουν αδιάφθορα πρόσωπα, όπως η κ. Ξαδέλφη Παπακωνσταντίνου, η οποία διεγράφη και από τη λίστα Λαγκάρντ και από το ΤΑΙΠΕΔ. Για την αγορά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ενδιαφέρονται επιχειρηματίες παγκοσμίου φήμης, όπως ο Λαβρέντι Τσολακίδης ή Λέβα. Αυτός ο ελληνόψυχος κοσμοπολίτης εργαζόταν για τα συμφέροντα του Ασλάν Ρασίντοβιτς Ουσαγιάν ή Ντεντέ που δολοφονήθηκε προχθές με 6 σφαίρες. Ο Λέβα, γνωστός με τον τίτλο ο «Αρχων του βαλκανικού σανατορίου», είχε μετατρέψει τη Χαλκιδική σε ασφαλή τόπο διακοπών για υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής μαφίας. Τον Ιούνιο του 2010 βρέθηκε νεκρός στο Ωραιόκαστρο. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλεισε τη δολοφονία.

   Παρ’ όλα αυτά ο Ντάντη ή Σαμαράς ή πρωθυπουργός πουλάει το Ελληνικό, το Λαγονήσι, το Καβούρι, τα καβουράκια, τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τη Φραγκοσυριανή, τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο. Ξέρετε, το έγκλημα είναι η μούσα των ιεροκηρύκων και των ηθι¬κολόγων.